torsdag 22 mars 2012

Äntligen svar- laktosintolerant!

Som vi väntat. Läkaren skulle höra av sig efter två veckor men idag två månader senare kom ett brev där det svart på vitt stod att dottern är laktosintolerant. Till sist. Bara 1 år sedan vi drog igång denna process på allvar. Många olika diagnoser på vägen och inte en läkare som misstänkt detta på allvar. Ingen som erbjudit sig att ta det lilla enkla blodprovet då detta ofta är så "missvisande" eftersom provet ofta visar att man inte är allergisk fast man är det. Men efter att jag själv bestämt att provet skulle tas så visade det alltså att han inte klara av laktos. Att det ska vara så svårt att få rätt hjälp. Ska man själv behöva tala om vilket prov man ska ta? Förstå som vi kämpat under detta år och så många gånger min lilla flicka haft ont i magen och mått illa. Då oftast under flera dagar/veckor i sträck. Inget har varit bra under dessa perioder. Inget har fungerat och inget har hon villat göra. Hon har mått så illa. Vi plockade ju bort ren mjölk redan för ett år sedan och hon har mått bättre. Men ibland sämre. Senast härom dagen då hon ätit "talriksglass" som hon säger. Inte konstigt. Nu är det bara att gå vidare genom att prova sig fram. Vad klara hon och vad behöver man byta ut mot laktosfritt. Nån med erfarenhet av detta???

3 kommentarer:

 1. Min syster är inte laktosintolerant utan mjölkproteinintolerant. Detta syns inte på några prover. Får hon i sig en droppe mjölk har hon ont i magen i en vecka.

  Jag har bytt ut alla mjölkprodukter mot laktosfritt (mjölk, yoghurt, grädde, kesella, creme fraiche, glass osv) men klarar t.ex. smör eller om det är lite laktos i maten. Börja med att ta bort ALLT. Sen kan ni prova med att introducera lite i t.ex. halvfabrikat. Det blir väldigt mycket enklare om det bara är de rena produkterna ni måste ersätta. Prova er fram! Det enklaste är ju om hela familjen går över, men det blir ju lite dyrt eftersom allt laktosfritt kostar mer. Kram å lycka till. Hör av dig om du undrar nått!

  SvaraRadera
 2. Hej fina :) Både jag och Lillan har ju denna åkomma så jag vet mycket om den. Kanske ämnet för nästa tjejträff?? Kram

  SvaraRadera
 3. Va skönt att få svar så ni vet vad det är. Idag finns det ju en uppsjö av laktosfria produkter i affärerna, så det blir nog inget problem att byta ut produkter till likvärdiga fast laktosfria

  kram

  SvaraRadera