lördag 7 juli 2012

Ryggmärgsprov, den bistra sanningen om hur ett barn kan må!

Har själv sökt information om detta men bara hittat sidor som handlar om vuxna. Nu skriver jag detta inlägg för att påvisa hur man kan må och vad man kan vänta sig om ens barn ska ta ett ryggmärgsprov. Nu behöver detta ju inte bli så här men jag vill bara uppmärksamma folk på hur det kan bli.


 Har två personer i min närhet som under den senaste tiden tagit detta prov. Två vuxna. De har mått hur bra som helst efteråt, lite ont i ryggen kanske men inget annat. Kan väl säga att dessa personer klarat sig med ett stick.

Min dotter mår så dåligt.

Tog provet i tisdags kl 9 och idag är det lördag kl 15, dvs 4 dagar sedan sticket gjordes. Eller sticken , de behövde ju sticka tre gånger för att lyckas få ut vätskan. Fick ju veta att hon pga av detta kunde må dåligt näst kommande dag. Men att det skulle bli så här jävligt och lång varigt kunde jag aldrig föreställa mig. Min dotter måtte till en början bra.

På tisdagskvällen kunde hon nästan inte gå ur soffan pga ryggvärk och  på onsdagen kunde hon inte komma ur sängen utan hjälp. Sedan kom illamåendet. Kräkningar under de två följande dagarna efter provet dvs onsdag och torsdag.Sedan kom huvudvärken som gör att hon inte sedan i torsdags kunnat sitta eller gå. Så fort hon flyttar sig från plant läge mår hon så illa och huvudet dunkar. Detta har medfört att hon nästan inte ätit under dessa 4 dagar. "Jag mår illa, jag är trött jag har ont i huvudet, jag är inte hungrig" är orden som varit som sagts de senaste dagarna.

Att som mamma se detta och inget kunna göra är hemskt. Att vara den som mår illa är nog värre. Önskar ingen att få uppleva detta.

Önskar bara att helvetet kan ta slut för detta gång. Önskar att hon vaknar i morgon och mår bättre.

1 kommentar: